Kas olete kunagi kuulnud kazanidest? Või vastupidi, jumaldate Kesk-Aasia kööki? Kazan on suur pott, mida kasutatakse kogu Kesk-Aasias, näiteks Aserbaidžaanis, Türgis ja Balkani poolsaarel, sarnaselt katla või hollandi ahjuga. Neid on erineva suurusega, kuid tavaliselt on nende läbimõõt umbes pool meetrit. Kazanis valmistatud toit võib saada teie õhtu tipphetkeks.

Filtrid
  • Sinu valikutele vastavaid tooteid ei leidu.

Kuidas ja millal kasutada kazaneid?

Kas sooviks proovida Samanu? Või ehk sooviksite proovida Tšiorba hautiseid või Türgi kešmeed? Või lihtsalt leedu plovat? Kazanis valmistatud toit võib muutuda oluliseks pidustuste elemendiks, valmistades suurepärast ja ebatavalise maitsega toitu. Tasub mainida, et suuremahulised kazanid võivad olla suure hulga külaliste toiduvalmistamiseks väga kasulikud. Kazaneid saab kasutada nii väljas lõkkel kui ka kodus. Toitu valmistades kodus võib väiksema mahutavusega kazaneid kasutada ahjus või gaasipliidil, kasutades spetsiaalselt kavandatud metallitükki, mis võimaldab kuumusel ühtlaselt kazani pinnal jaotuda.

Parimad kazanid

Tegelikult on parimad kazanid valmistatud vasest, sest:

1. Vasekazanid on peaaegu hävitamatud

Vask on väga vastupidav köögiseade, mis kestab teid igavesti, kui seda korralikult hooldada.

2. Vasekazanid soojenevad kiiresti ja jäävad kuumaks

Vasekazanid on oma soojusomadustes enneolematud - see tähendab, et nad soojenevad kiiresti ja jäävad väga kuumaks, nii et valmistatud toit säilitab sooja kauem.

3. Väga lihtne vasekazani puhastamine

Vasekazaneid ei tohiks sageli pesta nõudepesuvahendiga. Koduperenaistele on see suurepärane uudis. Pesemiseks peske lihtsalt kuuma veega. Kui toit on kazanisse kinni jäänud, keetke vesi kazanis ja laske sellel 10–15 minutit seista. Seejärel loputage uuesti ja kuivatage korralikult.

Ilu toidumaitse

Vaskkazanis hautatud toit ei kleepu, ei kaota mahlakust, jääb pehme ja maitsev. Aasia kazani kuju jaotab soojust seinu pidi ühtlaselt ja rikastab toitu maitse ja aroomiga.

Kõige sagedamini esitatavad küsimused

Kui palju kazanid maksavad?

Kazanide hind varieerub vahemikus 30 kuni 100-200 eurot. Hind sõltub poti suurusest, selle valmistamise viisist, kaane sulgemise viisist ja selle valmistamise keerukusest. Kazanid on õues toiduvalmistamiseks väga mugavad. Tavaline pott koos lihtsalt sulguva kaanega on kõige odavam. Näiteks Afganistani kazan koos avadega kaanega, keeratava käepideme ja keeratava lukuga maksab tavaliselt vahemikus 100 kuni 150 eurot.

Milliseid roogasid saab kazanis valmistada?

Kazanis saab valmistada erinevaid hautisi, plovat, Türgi kešmeed või maitsvat, paksu suppi. Fantasial kindlasti piire pole.

Millist maksimaalset temperatuuri kazan talub?

Vaskkazanid on oma soojusomadustes enneolematud - see tähendab, et nad soojenevad kiiresti ja jäävad väga kuumaks, nii et valmistatud toit säilitab sooja kauem. Tavaliselt võivad kõrgeima kvaliteediga kazanid saavutada isegi 200 kraadi Celsiuse järgi.

Seotud kategooriad

Afganistani malmist katlad

Kasutame küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust meie veebisaidil. Seda saiti sirvides nõustute meie tingimuste ja privaatsusega
EsialgneProfiil
Otsing
Üles