Värsked vürtsid elavdavad roogi ja parandavad isu. Võite oma köögis sõita Indiasse garam masala seguga ja kiiresti jõuda Ungarisse rahvusliku vürtsi – terava paprikani. Kahjuks lenduvad aromaatilised ühendid vürtsides kiiresti ära, nii et eelnevalt jahvatatud vürtsides võib puududa nende tõeline aroom ja maitse. Suurepärane valik vürtside tõelise maitse ja aroomi säilitamiseks on vürtside uhmri kasutamine.

Filtrid

Vajadus osta vürtside purustaja

Kui olete entusiastlik kokkaja, siis teate juba, kui oluline on toiduvalmistamisel kasutada värskeid vürtse. Need mitte ainult ei lõhna oluliselt paremini kui jahvatatud vürtsid, vaid püsivad ka kauem, kui neid õigesti säilitada. Seega parim viis vürtside hankimiseks on osta need jahvatamata kujul, nii et nende aroomid ja maitsed jäävad säilima kuni otsustate need vabastada. Hea vürtside purustaja abil on see lihtne teha. Muide, hoidke juba jahvatatud vürtse tihedalt suletud säilitusnõus ja jahedas ning kuivas kohas.

Veidi vürtside ajaloost

  1. Esimene registreeritud vürtside kasutamine oli 3000 eKr iidses Sumeris. Sumerlased kasutasid toidu maitsestamiseks vürtse nagu köömned, koriander ja pune.
  2. Keskaegadel olid piprad nii väärtuslikud, et neid kasutati sageli valuutana. Piprad olid nii väärtuslikud, et neid kasutati isegi üüri tasumisel.
  3. 13. sajandil tõi Marco Polo oma Aasia-reisidelt vürtsid Euroopasse. Ta tutvustas eurooplastele erinevaid uusi vürtse, sealhulgas ingverit, kaneeli ja pipraid. See märkis vürtside kaubanduse globaliseerumist.
  4. Nüüd on palju teadusuuringuid ja artikleid, mis tõestavad, et vürtsidel ja erinevatel ürtidel on antioksüdantseid, põletikuvastaseid, vähivastaseid, glükoosi ja kolesterooli taset alandavaid omadusi, samuti omadusi, mis mõjutavad inimeste kognitiivseid funktsioone ja meeleolu.
Kasutame küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust meie veebisaidil. Seda saiti sirvides nõustute meie tingimuste ja privaatsusega
EsialgneProfiil
Otsing
Üles